Împreună cu natura vă construim magia vacanțelorCând vine vorba despre vacanță, alegem să petrecem această bine meritată perioadă într-un mediu sănătos, frumos, armonios, confortabil, unde copiii să se poată juca în siguranță. Ne dorim să uităm de orașele aglomerate, de trafic și de agitația cotidiană, de stres. Fie că vorbim despre spațiile de cazare din stațiunile montane care se bucură de popularitate datorită sporturilor de sezon, fie că vorbim despre pensiunile tradiționale construite în alte zone turistice, cu toții apreciem confortul, bunul gust și autenticitatea. În ultimii doi ani, măsurile de restricţie impuse, au determinat schimbări majore de comportament în rândul consumatorilor și au impulsionat antreprenorii și proprietarii de Campinguri  din Europa să investească în cea mai nouă formă de turism – Glampingul.  (Glamour + Camping) 


Pentru cei care nu au aflat incă despre ce este vorba, gampling-ul pune în valoare frumusețea naturii prin folosirea resurselor naturale și adaptarea la un mod de viață autentic, fără a lipsi consumatorul de confort. Unitățile de cazare de tip glamping oferă turiștilor posibilitatea de a alege între cazarea la corturi utilate cu mobilier de dormit și zonă de dușuri comună sau, varianta optimă, cazarea în cabane de lemn utilate cu bucătărie și baie, cu tot confortul necesar unui sejur, în inima naturii…


CasArbor este unul dintre principalii jucători pe piața producătorilor de cabane din lemn din România adresate antreprenorilor din turism, iar ceea ce o face diferită față de restul producătorilor este faptul că a înțeles să se adapteze rapid tendințelor prin crearea unor modele de cabane moderne, durabile, spațioase, adaptate oricărei forme de familie sau grup, care raspund la orice dorință a turistului, acestea fiind deosebit de  apreciate și vândute la cele mai mari târguri europene de profil (ex: La Rochelle, Montpellier, Rimini, Padova). 


Atuul nostru:

Cabanele noastre sunt perfect utilizabile atât vara cât și iarna, în egală masură. 

Esenţa de Pin Silvestru din care este fabricat lambriul exterior este Autoclavizat, procedură impusă pentru construcţiile din lemn care sunt în direct contact cu intemperiile şi uzura timpului. 

Autoclavizarea este un procedeu de impregnare a lemnului cu substanțele Tanalith si Tanatone care conferă lemnului durabilitate, longevitate și protecție împotriva cariilor, ciupercilor, rozătoarelor, precum și a incendiilor. Lemnul folosit este triplu stratificat, calitate care îl face foarte rezistent, inclusiv la incendii. 


Prin procedeul de autoclavizare se asigură protecție atât împotriva umidității cat și a radiațiilor solare. Procedeul este impus de UE pentru orice construcție exterioară realizată din lemn, iar CasArbor este singura fabrică din Transilvania care deține instalație de autoclavizare clasa 4.


CasArbor, investiţie belgo-franco-română, s-a născut în anul 2016 la Sfântu Gheorghe, prin achiziţionarea fostului Combinat de prelucrare a lemnului din Covasna. La baza acestui parteneriat stau valorile comune, cum ar fi:

pasiunea pentru noblețea lemnului

dorința de a crea locuri de muncă pentru oameni pricepuți și harnici

visul de a aduce natura cât mai aproape de om

iubirea pentru atmosfera vieții din Transilvania


Toată activitatea de producție, de la prelucrarea lemnului până la produsul finit, se desfașoară în incinta fabricii din Sfântu Gheorge, care se întinde pe o suprafață generoasă de 6 ha și care are o capacitate de producție foarte mare. Împreună cu echipa – meșteșugari cu tradiție, pricepere și iubire față de lemn, CasArbor sa mândrește cu calitatea execuției lucrărilor și cu posibilitatea de a produce o cabana pe zi și montajul ei în trei zile cu o echipă de patru tâmplari. Și nu e doar o minune care să dureze doar trei zile, căci noi oferim o garanție și intervenție pe primii 5 ani pe toată structura din lemn.


Cabanele sunt înălțate de la sol prin piloni de lemn rotunjit și autoclavizat, fapt care conferă construcției mai multă izolare, mai multă armonie vizuală. Datorită faptului că sunt integral fabricate din lemn natur, cabanele au o greutate medie de 3 pana la 4 tone așa încât fiecare pilon de lemn este așezat pe câte un filon de fier beton (40/40/80) săpat în pământ. Pereții cabanelor  sunt izolati cu vată bazaltică de 10 cm, la fel ca și plafonul și planșeul, care sunt izolate cu 14 cm de vată bazaltică, apoi învelite în folie barieră de vapori, astfel încât căldura să se păstreze în interiorul lor, ceea ce asigură posibilitatea de folosire pe tot parcursul anului. Construcțiile din lemn sunt călduroase și oferă o mai mare suprafață utilă față de cele din cărămidă sau beton, având nevoie de puțină energie pentru încalzire iarna, iar vara sunt răcoroase (clasa energetică A+). 


Toate cabanele sunt complet utilate cu mobilier adaptat pentu bucătarii și săli de baie și de asemenea întreaga aparatură electrică aragaz, frigider, boiler si convectoare electrice în fiecare camera.


Din dorinta de a satisface toate cerințele și nevoile clienților si din cunostinta indelung experimentata in domeniul turismului in aer liber,  CasArbor a creat șase modele diferite de cabane. De la Cabane du Campeur, cabana tip cort, trecand prin cabanele Cape Town, Solaro, Feroe, la cea cu trei dormitoare Bora Bora, toate întrunesc calități de confort, de armonie și de relaxare. 


Întrucât suntem iubitori de natură și constienți de faptul că fiecare arbore  este o industrie ce creează oxigen și că există o legătură între prezentul nostru și viitorul următoarelor generații, elementul care ne unește este educația – cei care vor determina viitorul sunt cei care astăzi înteleg că trebuie să acționăm acum. NOI PLANTAM și astfel redăm naturii generoase ceea ce luăm de la ea. CasArbor organizează anual programe de împădurire în județul Covasna.

“Suntem ceea ce facem în mod repetat; prin urmare, excelența nu este un act singular, ci un obicei.” PLANTAM ARBORI 

Prin ceea ce faci, ceea ce ști și ceea ce ești, poți deveni o resursă valoroasă pentru cei care astăzi învață să își asume responsabilitatea pentru acțiunile individuale sau colective. Mai mult decât atât, specialiștii CasArbor vin în întâmpinarea antreprenorilor din turism care doresc să discute planuri personalizate de construcții de Campinguri.

Şi pentru că  „O imagine face cât o mie de cuvinte!”, vă invităm să descoperiţi cabanele noastre pe www.casarbor.ro  şi vă aşteptăm cu drag să ne vizitaţi la fabrica noastră “CasArbor” din Sfântu Gherghe, judetul Covasna.


Autor: Dana Neagu